Wat is tea tree olie?

Wat is tea tree olie?

wat-is-tea-tree-olie-4you-webventures

Wat is etherische tea tree olie precies?

Tea tree olie wordt gewonnen uit de theeboom (melaleuca alternifolia) een boom die veel voorkomt in Australië. De olie wordt koudgeperst uit de bladeren van de theeboom. Ondanks de naam heeft de theeboom niets met thee van doen. De thee die wij drinken komt van de theeplant, een klein struikje van nog geen 30 cm hoog, de theeboom is een kleine boom die maximaal zo'n 7 tot 8 meter groot wordt. De tea tree is familie van kruidnagel en guave. 

De theeboom wordt al sinds de vroege jaren gebruikt voor de gezondheid. De Aboriginals uit Australië gebruikten de bladeren van de aan tea tree verwante bomen honderden jaren geleden al in stoombaden tegen verkoudheid, griep en koorts. James Cook nam in de 18e eeuw de bladeren van de theeboom mee naar Groot Britannië om er thee van te maken die vooral gebruikt werd vanwege haar geneeskrachtige werking. De olie werd tot de tweede wereldoorlog gebruikt om wonden te verzorgen tot de opkomst van de antibiotica kort na de tweede wereldoorlog.

Na de opkomst van de antibiotica raakte tea tree olie een beetje in de vergetelheid. De huidige belangstelling is in de laatste tien jaar ontstaan toen mensen weer op zoek gingen naar natuurlijke vormen van genezing en interesse kregen in biologische manieren om de gezondheid te versterken en te bevorderen.

 

is de etherische olie die ontstaat als de zaden van de rozenbottel worden geperst. De tea tree olie die wij bij 4You Webventures aanbieden is koudgeperste tea tree olie. Etherische tea tree olie is een gewild product voor haarverzorging en huidverzorging.

Verschil tussen tea tree olie uit de vrucht en tea tree olie uit de zaden

Is er een verschil tussen tea tree olie die uit de vrucht van de rozenbottel gehaald wordt en de olie die uit de rozenbottel zaden geperst wordt? Ja en nee.
Als men het over tea tree olie heeft bedoelt men over het algemeen de olie uit de zaden van de rozenbottel en wij bij 4You Webventures gaan hier in mee. Er kan echter ook een olie worden gemaakt met de vrucht van de rozenbottel. Deze olie is echter veel minder populair. De etherische olie die gemaakt wordt met de vrucht van de rozenbottel is veel minder krachtig en minder bevorderlijk voor uw huid en haar dan de etherische olie uit de zaden van de rozenbottel. U mag dan ook aannemen dat als u ergens tea tree olie tegenkomt dit hoogstwaarschijnlijk olie is uit de zaden, tenzij er specifiek meer verschillende soorten tea tree olie worden aangeboden.

 

Wilt u direct tea tree olie bestellen?

groot

Deze informatie wordt u aangeboden door:    
Jaco  Hollebrandse

Oprichter van 4You Webventures. Enthousiaste, jonge ondernemer met een passie voor e-commerce en alles er omheen. Wil van 4You Webventures een echt familiebedrijf maken.

Hoge kwaliteit tea tree olie, lage prijs!

Betaling via Ideal, Mistercash, overboeking en Paypal!

Hoge klanttevredenheid!

Live chat klantenservice!