Tea tree olie tegen vlooien

De eerste optie is om uw hond of ander huisdier in te spuiten met een mengsel van ongeveer 5% etherische tea tree olie met 95% water en gebruik een spuitflacon om het mengsel op de vacht van uw huisdier te sprayen. De geur van tea tree olie verdrijft niet alleen vervelende insecten zoals vlooien maar doodt ook de aanwezige vlooien. Omdat de geur van tea tree olie insecten kan verdrijven raden wij aan uw huisdier buiten in te sprayen zodat de plaagdieren niet in uw huis terecht komen. Spray uw huisdier enkele dagen in met het mengsel tot alle vlooien zijn verdwenen.

Een andere optie om vlooien te verdrijven is door de tea tree olie direct aan de hondenshampoo toe te voegen of aan de shampoo geschikt voor uw huisdier. Voeg 5 tot 10 procent tea tree olie toe aan de shampoo voor uw huisdier. Zoals al eerder aangegeven houden vlooien niet van de geur van tea tree olie. Daarom raden wij ook aan een zo neutraal mogelijke shampoo te gebruiken zodat de geur van de tea tree olie zo duidelijk mogelijk aanwezig is. Masseer de shampoo goed in de vacht voordat u de vacht uitspoelt. Herhaal dit voor maximaal een week, mocht het probleem hierna niet opgelost zijn dan wordt het onvermijdelijk ‘zwaarder’ geschut (vaak met veel chemicaliën) te gebruiken.

Waar moet ik voor uitkijken?

Gebruik nooit onverdunde tea tree olie, dit is veel te sterk. Houd daarnaast uw huisdier in de gaten. Blijft uw hond of ander huisdier jeuk hebben terwijl de vlooien verdwenen zijn? Dan hebt u mogelijk een te hoge dosering tea tree olie gebruikt wat leidt tot irritaties. Daarnaast kan uw huisdier net als een mens allergisch zijn voor tea tree olie op de huid. Wij raden aan dan te stoppen met het gebruik van tea tree olie. Daarnaast raden wij aan tea tree olie nooit te gebruiken op katten of katachtigen, deze dieren zijn zeer gevoelig voor etherische tea tree olie.

Wilt u direct tea tree olie bestellen?

groot

Deze informatie wordt u aangeboden door:
Jaco  Hollebrandse

Oprichter van 4You Webventures. Enthousiaste, jonge ondernemer met een passie voor e-commerce en alles er omheen. Wil van 4You Webventures een echt familiebedrijf maken.