De veiligheid van rozemarijnolie

De veiligheid van rozemarijnolie

Etherische rozemarijnolie is relatief veilig. De olie is niet zo agressief in hogere concentraties als bijvoorbeeld tea tree olie, en irriteert niet zoals bijvoorbeeld kaneelolie. Wij raden echter aan enkele richtlijnen in acht te nemen bij het gebruik van etherische rozemarijnolie:

  • Gebruik rozemarijnolie nooit onverdund. Etherische rozemarijnolie is te sterk om onverdund op de huid te gebruiken. Verdun de olie ook als u deze in voedsel gebruikt (dat komt de smaak ook ten goede). Houd een dosering van maximaal enkele procenten rozemarijnolie aan.
  • Gebruik rozemarijnolie niet tijdens uw zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding.
  • Breng kinderen en baby’s niet in aanraking met rozemarijnolie, de stof is al snel te sterk voor hen en kan zelfs negatieve gezondheidseffecten hebben op het (jonge) kind.
  • Houd er rekening mee dat allergie voor rozemarijnolie in beperkte mate voorkomt. Test hier dus op als het de eerste keer is dat u in aanraking komt met rozemarijnolie. U test op allergieën door een beetje verdunde olie aan te brengen op uw pols en enige tijd te laten inwerken. Een allergie voor rozemarijn gaat vaak samen met een allergie voor aspirine.
  • Gebruik geen rozemarijnolie als u problemen heeft met het stollen van uw bloed.
  • Gebruik geen rozemarijnolie als u last heeft gehad van epilepsie.
  • Rozemarijnolie is GEEN vervanging voor medische hulp. Rozemarijnolie kan uw gezondheid positief beïnvloeden bij juist gebruik maar schakel bij serieuze problemen altijd een medisch professional in.

Wilt u direct rozemarijnolie bestellen?


groot

Deze informatie wordt u aangeboden door:    
Jaco  Hollebrandse

Oprichter van 4You Webventures. Enthousiaste, jonge ondernemer met een passie voor e-commerce en alles er omheen. Wil van 4You Webventures een echt familiebedrijf maken.

Hoge kwaliteit rozemarijnolie, lage prijs!

Betaling via Ideal, MrCash / Bancontact en Paypal!

Hoge klanttevredenheid!

Live chat klantenservice!