De veiligheid van bergamotolie

Etherische bergamot is redelijk veilig. Uiteraard scheelt het ook of de bergamotolie op de huid gebruikt wordt of wordt gegeten.

Bergamotolie in voedsel

Etherische bergamotolie kan in kleine hoeveelheden worden gebruikt in voedsel. Wij raden aan een dosering aan te houden van maximaal 1 ml per persoon per dag. Daarnaast raden wij het af om bergamotolie te gebruiken in het voedsel van (jonge) kinderen en baby’s omdat de effecten hiervan niet voldoende zijn onderzocht.

Bergamotolie op de huid

Net als de meeste etherische oliën uit citrusvruchten maakt etherische bergamotolie de huid gevoeliger voor UV straling. Daarom raden wij het af om bergamotolie op de huid te gebruiken als u voor langere perioden in aanraking komt met zonlicht.

Houd er verder rekening mee dat bergamotolie de bloedsuikerniveaus kan beïnvloeden. Wij raden dan ook af bergamotolie te gebruiken als u diabetespatiënt bent. Om dezelfde reden raden wij ook aan om minimaal 2 weken voor een operatie te stoppen met het gebruik van bergamotolie.


Bewaar bergamotolie altijd op een donkere, koele plek. Etherische bergamotolie wordt snel slecht en kan zelfs giftig worden als de olie in contact komt met (veel) zonlicht.

Wilt u direct bergamotolie bestellen?


groot

Deze informatie wordt u aangeboden door:    
Jaco  Hollebrandse

Oprichter van 4You Webventures. Enthousiaste, jonge ondernemer met een passie voor e-commerce en alles er omheen. Wil van 4You Webventures een echt familiebedrijf maken.

Hoge kwaliteit bergamotolie, lage prijs!

Betaling via Ideal, MrCash / Bancontact en Paypal!

Hoge klanttevredenheid!

Live chat klantenservice!